POSTAREJTE SE O SVÉ TĚLO. JE TO JEDINÉ MÍSTO, KDE MUSÍTE ŽÍT. Jim Rohn

Máte-li již dost kolotoče s dietními kúrami a hledáte-li praktické, rozumné řešení,
které Vám umožní absolutní kontrolu Vaší váhy, najdete zde vzrušující informace.
Dědičnost versus Cholesterol...
... játra denně vyrobí až jeden gram cholesterolu - voskovité hmoty podobné tuku, která je součástí všech buněk.
A krevní cholesterol pomáhá vytvářet vitamin D a žlučové kyseliny důležité pro trávení.
Srdeční onemocnění způsobené vysokou hladinou cholesterolu hrozí zejména osobám s dědičnou dispozicí, i když mezi důležité faktory patří i způsob stravování a obezita.
S dědičností toho příliš nenaděláte, ale můžete změnit své stravovací návyky.
Plynatost, nadýmání, zácpa...
... jednou z nejrozšířenějších zažívacích poruch je dráždivý tračník, který tyto příznaky, včetně plynatosti, nadýmání a nepravidelné stolice, mnohdy kolísající mezi průjmem a zácpou, vyvolává!
Nejméně polovina lidí s těmito potížemi nesnáší určité potraviny, přičemž nejčastěji je hlavním viníkem pšenice.
Mnoho postižených také zjistilo, že se změnou stravovacích návyků jejich obtíže polevily.
Jak jste na tom s brokolicí? Víte, že...
... jedna porce (100 g) vařené brokolice zajišťuje něco přes polovinu doporučené denní dávky vitaminu C, dodává nezanedbatelné množství beta-karotenu, který se v těle přeměňuje na vitamin A, a navíc je zdrojem kyseliny listové, železa a draslíku?

Věděli jste, že...
... osoby trpící migrénou se obvykle shodují na několika potravinách, které tyto záchvaty vyvolávají. Klasickou čtveřici tvoří sýr, čokoláda, citrusy a káva. K dalším patří alkohol, zvlášť červené víno, sherry a portské, masové výtažky a vývary v kostce, dusičnany v masných výrobcích a řada nejrůznějších dalších jídel mlékem počínaje a luštěninami konče.
Chcete stárnout pomaleji?
Využijte antioxidanty chránící organismus před volnými radikály, což jsou látky, které se v těle tvoří při látkové přeměně a při obraně před bakteriemi.
Nebýt antioxidantů, řada lidí by během několika měsíců padla za oběť nejrůznějším infekcím a možná i rakovině.
Lidské tělo sice produkuje vlastní antioxidanty, ale ke zvýšení obranyschopnosti organismu je nutné přijímat v potravě další. Podle posledních výzkumů antioxidanty pravděpodobně zamezují vzniku některých typů nádorů a srdečních chorob a zabraňují předčasnému stárnutí.