POSTAREJTE SE O SVÉ TĚLO. JE TO JEDINÉ MÍSTO, KDE MUSÍTE ŽÍT.       Jim Rohn

Máte-li již dost kolotoče s dietními kúrami a hledáte-li praktické, rozumné řešení,
které Vám umožní absolutní kontrolu Vaší váhy, najdete zde vzrušující informace.

Dědičnost versus Cholesterol...

... játra denně vyrobí až jeden gram cholesterolu - voskovité hmoty podobné tuku, která je součástí všech buněk. 
A krevní cholesterol pomáhá vytvářet vitamin D a žlučové kyseliny důležité pro trávení. 

Srdeční onemocnění způsobené vysokou hladinou cholesterolu hrozí zejména osobám s dědičnou dispozicí, i když mezi důležité faktory patří i způsob stravování a obezita. 
S dědičností toho příliš nenaděláte, ale můžete změnit své stravovací návyky.

Plynatost, nadýmání, zácpa...

... jednou z nejrozšířenějších zažívacích poruch je dráždivý tračník, který tyto příznaky, včetně plynatosti, nadýmání a nepravidelné stolice, mnohdy kolísající mezi průjmem a zácpou, vyvolává!

Nejméně polovina lidí s těmito potížemi nesnáší určité potraviny, přičemž nejčastěji je hlavním viníkem pšenice.
Mnoho postižených také zjistilo, že se změnou stravovacích návyků jejich obtíže polevily.

Jak jste na tom s brokolicí? Víte, že...

... jedna porce (100 g) vařené brokolice zajišťuje něco přes polovinu doporučené denní dávky vitaminu C, dodává nezanedbatelné množství beta-karotenu, který se v těle přeměňuje na vitamin A, a navíc je zdrojem kyseliny listové, železa a draslíku?

Věděli jste, že...

... osoby trpící migrénou se obvykle shodují na několika potravinách, které tyto záchvaty vyvolávají. Klasickou čtveřici tvoří sýr, čokoláda, citrusy a káva. K dalším patří alkohol, zvlášť červené víno, sherry a portské, masové výtažky a vývary v kostce, dusičnany v masných výrobcích a řada nejrůznějších dalších jídel mlékem počínaje a luštěninami konče.

Chcete stárnout pomaleji?

Využijte antioxidanty chránící organismus před volnými radikály, což jsou látky, které se v těle tvoří při látkové přeměně a při obraně před bakteriemi.
Nebýt antioxidantů, řada lidí by během několika měsíců padla za oběť nejrůznějším infekcím a možná i rakovině.

Lidské tělo sice produkuje vlastní antioxidanty, ale ke zvýšení obranyschopnosti organismu je nutné přijímat v potravě další. Podle posledních výzkumů antioxidanty pravděpodobně zamezují vzniku některých typů nádorů a srdečních chorob a zabraňují předčasnému stárnutí.